Følg med på våre føremeldinger!

Vindfjellsamarbeidets føremelding

Her følger offisiell føremelding vedr preparering av turløyper i Vindfjelltraktene. (se også eget løypekart med angivelse av parkering/utgangspunkt) OBS! Vær klar over at det er minimale mobilforhold i Vindfjelltraktene, som resulterer i at oppdatering av sporing på Skisporet er avhengig av at vi er inne i områder med dekning.

Støtt vårt arbeide med å legge til rette for preparerte skiløyper med Vipps til 526485

Lørdag 15. april 2023:

Da er trekning av vinner av vår påske-rebus gjort og den heldige vinneren av et gavekort fra Sport1 er Anne Strand Lyngdal. Gratulerer!  (Vinneren har fått beskjed på e-post.)

Torsdag 13. april 2023:

Da er tiden inne til å takke for denne ski-sesongen. Det vil ikke bli preparert ski-løyper framover selv om det ligger mye snø fortsatt. Alt regnet har gjort at snøen stedvis har blitt råtten. Det er meldt noe snø til helga, men det vil ikke bety at det vil bli kjørt løyper. Nok en gang takk til alle besøkende i våre ski-løyper og tusen takk for alle Vipps-bidrag til vår drift.  :-)
Ila helgen vil vi offentligjøre vinneren av vår påske-rebus, så følg med!


Tirsdag 11. april 2023:

I dag kom regnværet for fullt og snøen får hard medfart. Det blir ikke mere løypekjøring denne vinteren hvis ikke været skulle forandre seg totalt.
Fristen for å sende inn svar på vår påske-rebus er nå passert. Vi har fått inn mange riktige svar og noen ikke riktige. Vinner blir trukket ut ila uka og i mens følger her korrekte svar og løsningsord:
Bokstav 1: Hvilken fugl er det som kan fly baklengs? Svar=Kolibri
Bokstav 2: Hva heter «hovedpersonen» i filmen «Biler»? Svar=Lynet Mqueen
Bokstav 3: «Jakten på den forsvunne skatten» fra 1981 var den første av flere filmer der Harrison Ford spiller hvilken tøff arkeolog? Svar=Indiana Jones
Bokstav 4: Hvilket tre gir oss gåsunger? Svar=Selje
Bokstav 5: Hva heter eselet i historiene om Ole Brumm? Svar=Tussi
Bokstav 6: Hva er artistnavnet til han som egentlig heter Reginald Kenneth Dwight? Svar=Elton John
Bokstav7: Hvilken bilprodusent har modellen Kangoo Express? Svar=Renault

Dette gir løsningsordet: KLISTER

Fredag 7. april 2023 (kl.08:30) (Langfredag):

Fra i går kveld i 22-23-tida og gjennom hele natta til i dag (ferdig kl.08:30) ble påskeløypene preparert. Så og si hele løypenettet ble kjørt. (se Skisporet) Det hadde kommet ca 10cm snø, som var litt fuktig noen steder, så det var litt å jobbe med for å få det bra nok.
Så kom deg ut på ski i fin-været!
Her er et par bilder fra tidlig morgen:

Langs Breivann.
Langs Breivann.
Vest for Riplemyr.
Vest for Riplemyr.

Torsdag 6. april 2023 (Skjærtorsdag):

Det snør litt i dag. Neste løypekjøring vil foregå sent i kveld og natt til Langfredag.

Tirsdag 4. april 2023:

Det flotte påskeværet fortsetter, men skjærtorsdag blir det væromslag med snø! Påskesnø! Løyper vil bli kjørt opp på nytt etter snøværet skjærtorsdag, trolig fra morgenen langfredag. Resten av påskedagene ser ut til å få tilbake sol og fint vær. Røde Kors og vi i Vindfjellsamarbeidet planlegger litt aktivitet og annet i siste del av påska. Se nedenfor. :-)

Søndag 2. april 2023:

Palmehelga ble eventyrlig flott med strålende vær og hyggelige temperaturer. Løypene som ble kjørt både fredag og lørdag holdt seg bra og det var mye folk i løypene.

Neste løypekjøring vurderes avhengig av værforholdene, men blir trolig omkring skjærtorsdag.
Her er noen bilder fra helga:

Østre løype Vidda-Årum
Østre løype Vidda-Årum
Årum
Årum
Årum
Årum
Kos/rast ved Årum-stua
Kos/rast ved Årum-stua
Grønnli
Grønnli

Lørdag 1. april 2023:

Så og si hele løypenettet ble kjørt opp i går. Det blåste en god del, så en må forvente at løypene har fyki litt igjen noen steder. Det er flotte forhold og masse snø! ( ca 120 cm) Røde Kors bemanner Årum hele påska (se nedenfor) og har fristelser i kiosken. :-)

Oppdatering: Pga vindværet i går blir løypenettet kjørt på nytt i dag.

Det er to steder det pågår tømmerhogst i løypenettet som betyr at det ikke kjøres løyper der. Det er i Mattiaskilen og på strekning Hestetjønn-Vindfjelltunet.
Slik så det ut i løypenettet i går:

Torsdag 30. mars 2023:

Siste værvarsel fra YR antyder nedbør (snø! :-) ) fra midt på dagen torsdag og utover natt til fredag. Det planlegges derfor løypekjøring på fredag når nedbøren har gitt seg.

Følgende informasjon har vi fått fra Røde Kors.  :-)

Mandag 27. mars 2023:

Det viste seg at det hadde kommet 10-15 cm snø natt til søndag og det hadde blåst en del, slik at det hadde dannet seg fonner på de mest utsatte stedene. En del løyper ble preparert i går men Ruggefjell og løypa ned til Løkka ble ikke prioritert kjørt. Fresen fikk opp en del av den kramme snøen fra de siste dagene så resultatet ble ikke optimalt.
Nå har vi fått en flott periode med raust med kuldegrader spesielt om natta og det gjør at løypene "setter seg". Tirsdag 28/3 blir det løypearbeid med bl.a. kvistskjæring. Det er meldt litt påfyll av snø onsdag og torsdag så neste løypekjøring planlegges gjennomført enten torsdag eller fredag. Det nærmer seg påske og vi har masse snø!!   :-)

Søndag 26. mars 2023:

Det har kommet mer snø enn forventet og det har også blitt kaldere. Derfor kjøres det opp noen løyper i dag, men ikke hele løypenettet. Utover neste uke vil det bli kjørt opp mere løyper.

Lørdag 25. mars 2023 kl.11:00:

Alle løyper ble preparert i går. Det er mye fuktighet i snøen, så forholdene gjør at løypene er løse. I natt regnet det litt og så gikk det over i snø og vi fikk ca 2cm våt nysnø. Temperaturen skal gradvis synke og holde seg på blå grader de neste dagene. Slik langtidsvarslet ser ut i dag vil vi ha godt med kuldegrader til uka og dermed er påskeføret i palmehelga sikret.

Så, en viktig beskjed fra grunneier Fritzøe Skoger og oss i Vindfjellsamarbeidet:

Til brukere av skiløypene til Vindfjellsamarbeidet

Det er i helgene stor utfart til våre skiløyper. I visse perioder på lørdager og søndager er det så mange biler at det kan oppstå fulle parkeringer, kødannelse og tilkjørende som må snu.

For at parkeringen kan utnyttes og foregå på en best mulig måte er det viktig at alle besøkende:

  • Kjører helt innerst på alle parkeringsløpene og fyller opp ledige plasser innerst
  • Parkerer i fiskebeinsmønster og ikke på langs av parkeringsarealene
  • Parkerer så tett som mulig
  • Følger instruksjoner og info på skilter og anvisninger fra eventuelle parkeringsvakter
  • Tar hensyn til andre og kjører og parkerer hensynsfullt og forsiktig
  • Ikke hindrer annen trafikk
  • Ikke parkerer langs innfartsveien og der det er skiltet med parkering forbudt
  • Ikke parkerer der skiløypene krysser veien

Dersom du må snu ved innkjøringen ved fylkesvei 32 fordi det er fullt på Viddaseter er det viktig at du snur bilen forsiktig og kjører forsiktig ut på fylkesveien. IKKE STANS BILEN ELLER STÅ MED BILEN PÅ FYLKESVEIEN!!! Det kan forårsake alvorlige ulykker.

Dersom alle forsøker å spre besøket utover dagen kan det bli mindre trafikk og parkeringsproblemer til beste for alle. :-) Vi ser at de fleste velger å komme mellom 10 - 13. Det er fint både før og etter denne kjernetiden også. :-)

Vi håper disse rådene kan føre til at flere kan få brukt våre flotte løypetilbud og at det kan bli mindre utfordringer med trafikk og parkering!

Med vennlig hilsen

Vindfjellsamarbeidet/Fritzøe Skoger AS

Følg løypemaskinen HER.

GOD TUR !