Følg med på våre føremeldinger!

Vindfjellsamarbeidets føremelding

Her følger offisiell føremelding vedr preparering av turløyper i Vindfjelltraktene. (se også eget løypekart med angivelse av parkering/utgangspunkt) OBS! Vær klar over at det er minimale mobilforhold i Vindfjelltraktene, som resulterer i at oppdatering av sporing på Skisporet er avhengig av at vi er inne i områder med dekning.

Støtt arbeidet vårt med å legge til rette for preparerte skiløyper med Vipps til 526485

Torsdag 22. februar 2024:

Det er utfordrende vær om dagen med varierende temperatur mellom plussgrader og rundt 0 grader. Nedbøren er stort sett regn, men det er værmelding som tyder på at nedbøren til natta og i morgen formiddag kan gå over til sludd. Vi prøver en tur med løypemaskinen i morgen og vil vurdere underveis hvor mye vi tar sjansen på å kjøre uten å ødelegge såla. Mellom Rauber-brua og Jomfruvassdalen vil det i morgen være tømmerdrift, og ikke mulig å gå på ski.

Onsdag 21. februar 2024:

Løypene som ble kjørt mandag og tirsdag står fortsatt bra, men kan være litt harde på starten av dagen i dag. Det er meldt godt med varmegrader og sol utover dagen så forholdene burde bli bra. I løypa fra garasjen og opp mot Årum vil L.O.T. drive med kvist-kapping i dag og kjører snøscooter. Skal du på ski i denne løypa i dag bør du være oppmerksom på dette.
Fra i kveld og de neste dagene er det meldt nedbør i varierende form. (se bildet nedenfor med værvarsel for Viddaseter) Vi følger nøye med på værutviklingen og vil kjøre løyper når uværet har roet seg. Slik værmeldinga ser ut nå er det fredag som kan være aktuell for løypekjøring.

Tirsdag 20. februar 2024:

Løypene mellom Viddaseter og Vindfjelltunet ble kjørt i dag.

Mandag 19. februar 2024:

Det meste av løypenettet er kjørt opp i dag. Se Skisporet. Nyhet til vinterferien er at vi har tatt opp igjen løypa til Nordre Breiangsåsen. Et fint sted å raste. Vi har også grunnpreppa løypa fra garasjen og rundt Langvann til Mattiaskilen. Løypa er "rufsete" en del steder, så vær forsiktig. I denne løypa er det ikke satt spor. En del mildvær og regn er varslet de neste dagene, så neste tur ut med løypemaskinen er ikkeplanlagt i skrivende stund.

Fra Vele-veien i dag.
Fra Vele-veien i dag.

Søndag 18. februar 2024:

Det har kommet litt snø i Vindfjelltraktene i dag, så i morgen kjører vi opp igjen en del av løypene. Resultatet kan sees på Skisporet.

Lørdag 17. februar 2024 kl.10:00:

Hjemme igjen etter nattens løypekjøring. :-) Resultatet ble bedre enn fryktet. Sporene er faste og noen få steder litt harde, men generelt fine forhold. Værmeldingen er også bra så kom deg ut på skitur.

Vindfjell nå i dag.
Vindfjell nå i dag.
Vindfjell ved Breivann nå i dag.
Vindfjell ved Breivann nå i dag.

Fredag 16. februar 2024:

Vi gjør som beskrevet i forrige melding og starter løypekjøring nå i natt. Etter "møkkaværet" det siste døgnet, som dessverre ga oss både snø, sludd og regn, prøver vi å lage så gode løyper som mulig. Se Skisporet for hvilke løyper vi får kjørt i natt.
Søndag er det meldt snø det meste av dagen, så ny løypekjøring blir trolig fra mandag morgen.

Torsdag 15. februar 2024:

I neste uke er det vinterferie i Vestfold og Telemark og i den forbindelse vil vi ha ekstra fokus på løypekjøring. For de neste to døgna er det litt "spennende" værmelding, så vi må vurdere løpende når det er best å kjøre ut løypemaskinen. Skal resultatet bli bra nok for deg som skal på skitur, bør det helst være "blå" grader. Slik værmeldinga ser ut akkurat nå bør vi først og fremst vente til den varsla nedbøren har gitt seg og at temperaturen blir så "blå" som mulig.

Mandag 12. februar 2024:

I morgen kommer vi til å kjøre noen løypestrekninger med bakgrunn i noe arbeid vi ønsker utført i løypene. Trolig kommer vi til å kjøre østre og vestre løype mellom Vidda og Årum, noe av løypenettet sør for Vidda, Ruggefjell-løypa og oppom Breiangen. Været de neste dagene antyder nedbør, så neste kjøring blir trolig fredag. Da skal vi kjøre hele løypenettet og forberede vinterferien i uke 8.

Se viktig info om både tømmerdrift og båndtvang nedenfor.

Så, en viktig beskjed fra grunneier Fritzøe Skoger og oss i Vindfjellsamarbeidet:

Til brukere av skiløypene til Vindfjellsamarbeidet

Det er i helgene stor utfart til våre skiløyper. I visse perioder på lørdager og søndager er det så mange biler at det kan oppstå fulle parkeringer, kødannelse og tilkjørende som må snu.

For at parkeringen kan utnyttes og foregå på en best mulig måte er det viktig at alle besøkende:

  • Kjører helt innerst på alle parkeringsløpene og fyller opp ledige plasser innerst
  • Parkerer i fiskebeinsmønster og ikke på langs av parkeringsarealene
  • Parkerer så tett som mulig
  • Følger instruksjoner og info på skilter og anvisninger fra eventuelle parkeringsvakter
  • Tar hensyn til andre og kjører og parkerer hensynsfullt og forsiktig
  • Ikke hindrer annen trafikk
  • Ikke parkerer langs innfartsveien og der det er skiltet med parkering forbudt
  • Ikke parkerer der skiløypene krysser veien

Dersom du må snu ved innkjøringen ved fylkesvei 32 fordi det er fullt på Viddaseter er det viktig at du snur bilen forsiktig og kjører forsiktig ut på fylkesveien. IKKE STANS BILEN ELLER STÅ MED BILEN PÅ FYLKESVEIEN!!! Det kan forårsake alvorlige ulykker.

Dersom alle forsøker å spre besøket utover dagen kan det bli mindre trafikk og parkeringsproblemer til beste for alle. :-) Vi ser at de fleste velger å komme mellom 10 - 13. Det er fint både før og etter denne kjernetiden også. :-)

Vi håper disse rådene kan føre til at flere kan få brukt våre flotte løypetilbud og at det kan bli mindre utfordringer med trafikk og parkering!

Med vennlig hilsen

Vindfjellsamarbeidet/Fritzøe Skoger AS

Følg løypemaskinen HER.

GOD TUR !