Følg med på våre føremeldinger!

Vindfjellsamarbeidets føremelding

Her følger offisiell føremelding vedr preparering av turløyper i Vindfjelltraktene. (se også eget løypekart med angivelse av parkering/utgangspunkt)

Støtt vårt arbeide med å legge til rette for preparerte skiløyper med Vipps til 526485

Fredag 15. april 2022:

Vi fikk påfyll av noen få cm våt snø i løypene på onsdag. Planen var å kjøre ut løypemaskinen torsdag eller i dag (fredag), men været har endret seg slik at det nesten ikke er minusgrader om natta og da ville vi ha ødelagt den såla med is og snø som nå ligger i løypene. Men, det er fine forhold for skiturer i påska allikevel, da løypetraseene er faste og fine og klassisk-sporene holder seg overraskende bra. På veiene i området ved Grønnli (vestre løype mellom Vidda og Årum) er det meget bra forhold. Generelt er det en del områder med is i løypene, så vær varsom. Noen steder har også litt vann kommet fram pga mange varmegrader. 
Det er alle muligheter for fine vår-skiturer i påsken med det grunnlaget vi har i løypene. Værmeldinga tyder på sol og fint vær og mange varmegrader utover dagen. God tur!
Det er nå slutt på løypekjøring denne vinteren og vi takker alle som har bidratt med støtte til arbeidet vårt via Vipps. Vi takker også grunneier Fritzøe Skoger og de andre partene i Vindfjellsamarbeidet som sørger for et godt grunnlag til løypekjøring både praktisk og økonomisk.

Fredag 8. april 2022:

Flotte skiforhold i Vindfjelltraktene med utgangspunkt i Viddaseter! Milevis med løyper er preparert i dag på følgende strekninger: Østre og Vestre løype fra Viddaseter til Årum, "trekanten" på Viddaseter, Årum-Breiangen, veien til Kolsvanna, Venevannsveien, Grønnliveien, Hogstadseter-veien. Snødybden på flat bakke i vestre løype mellom Viddaseter og Årum er 50cm. Noen steder "reparerte" vi løypa der sola hadde smeltet litt for mye snø. Flekkvis er det noe is, men relativt ubetydelig. Her er bilder fra arbeidet i løypene, snødybdemåler i vestre løype og et bilde fra løypa ved Venevann. God tur!

Torsdag 7. april 2022:

Fortsatt ligger det godt med snø i løypene i Vindfjelltraktene og i kveld og til natta er det meldt litt snø! I morgen preparerer vi løyper i området Viddaseter-Årum med tilhørende side-løyper. Følg med på Skisporet.

Torsdag 31. mars 2022:

Endelig kom kuldegradene tilbake etter noen nedslående dager med helt opp i 10 varmegrader i løypenettet på 500 moh. Naturligvis har det milde været tæret noe på snøen men ikke så mye som vi fryktet. I dag har vi kjørt opp en del av løypenettet der de beste forholdene er. Noen steder må man regne med å møte på litt is og noen steder har sola smeltet så mye av snøen at det er noen små bare partier. Men det er bare noen få steder. Ellers ble det flotte løyper og fine forhold for skiturer. Det er kjørt opp ca. 40 km med løyper i dag. Se Skisporet for sporing av hvor vi har kjørt. Her følger noen bilder fra dagens preparering:

Grønnli
Grønnli
Ved Skum
Ved Skum

Onsdag 30. mars 2022:

Endelig har kuldegradene kommet tilbake i "godt monn". Værvarslet for de neste dagene viser temperaturer stort sett på minus-sida hele døgnet, bortsett fra noen få varmegrader midt på dagen. Vi er usikre på status i løypenettet med bakgrunn i alle dagene vi har bak oss med opp i mot 10 varmegrader, men vi drar ut med løypemaskinen i morgen og ser hva vi kan få til av skiløyper. 

Så, en viktig beskjed fra grunneier Fritzøe Skoger og oss i Vindfjellsamarbeidet:

Til brukere av skiløypene til Vindfjellsamarbeidet

Det er i helgene stor utfart til våre skiløyper. I visse perioder på lørdager og søndager er det så mange biler at det kan oppstå fulle parkeringer, kødannelse og tilkjørende som må snu.

For at parkeringen kan utnyttes og foregå på en best mulig måte er det viktig at alle besøkende:

  • Kjører helt innerst på alle parkeringsløpene og fyller opp ledige plasser innerst
  • Parkerer i fiskebeinsmønster og ikke på langs av parkeringsarealene
  • Parkerer så tett som mulig
  • Følger instruksjoner og info på skilter og anvisninger fra eventuelle parkeringsvakter
  • Tar hensyn til andre og kjører og parkerer hensynsfullt og forsiktig
  • Ikke hindrer annen trafikk
  • Ikke parkerer langs innfartsveien og der det er skiltet med parkering forbudt
  • Ikke parkerer der skiløypene krysser veien

Dersom du må snu ved innkjøringen ved fylkesvei 32 fordi det er fullt på Viddaseter er det viktig at du snur bilen forsiktig og kjører forsiktig ut på fylkesveien. IKKE STANS BILEN ELLER STÅ MED BILEN PÅ FYLKESVEIEN!!! Det kan forårsake alvorlige ulykker.

Dersom alle forsøker å spre besøket utover dagen kan det bli mindre trafikk og parkeringsproblemer til beste for alle. :-) Vi ser at de fleste velger å komme mellom 10 - 13. Det er fint både før og etter denne kjernetiden også. :-)

Vi håper disse rådene kan føre til at flere kan få brukt våre flotte løypetilbud og at det kan bli mindre utfordringer med trafikk og parkering!

Med vennlig hilsen

Vindfjellsamarbeidet/Fritzøe Skoger AS

Følg løypemaskinen HER.

GOD TUR !