Følg med på våre føremeldinger!

Vindfjellsamarbeidets føremelding

Her følger offisiell føremelding vedr preparering av turløyper i Vindfjelltraktene. (se også eget løypekart med angivelse av parkering/utgangspunkt) OBS! Vær klar over at det er minimale mobilforhold i Vindfjelltraktene, som resulterer i at oppdatering av sporing på Skisporet er avhengig av at vi er inne i områder med dekning.

Støtt arbeidet vårt med å legge til rette for preparerte skiløyper med Vipps til 526485

Torsdag 11. april 2024:

I dag har vi kommet oss inn til løypemaskinen med god hjelp av Lardal Røde Kors. De stilte med mann og snøscooter, og sammen med servicemann fra Owren, som hadde med seg deler, kom vi oss omsider fram. Det er delvis bart i Langvanns-hogstet innenfor garasjen, og noen andre svake punkter underveis, men for øvrig godt med snø. Løypemaskinen ble vellykka reparert og vi kunne starte turen tilbake til garasjen. Litt utfordrende å kjøre der det var svake punkter og der det var minimalt med snø, men nå har løypemaskinen kommet "hjem" og står trygt i garasjen. :-)
For dere som har lysst på en vår-skitur har vi preparert fra Årum og tilbake til garasjen. ( ca. 8km) Men, vær obs på noen plasser beskrevet over.

Vi benytter anledningen til å takke for denne vinteren og mange hyggelige samtaler ute i løypene.

Nedenfor følger noen bilder fra dagen i dag.

Styreleder Vindfjellsamarbeidet

Skaden
Skaden
Fine forhold stedvis i løypa fra garasjen til Årum.
Fine forhold stedvis i løypa fra garasjen til Årum.
Langvanns-hogstet
Langvanns-hogstet
Løypemaskinen er "hjemme" igjen
Løypemaskinen er "hjemme" igjen

Lørdag 6. april 2024:

Vi har vært ute og kjørt løyper i natt men var uheldig og fikk en feil på løypemaskinen slik at den står i vestre løype rett før Årum. Løypa fra garasjen til Årum er kjørt og i tillegg østre løype mellom Viddaseter og Årum, og alle løypene rundt Grønli/Viddaseter, og den vestre løypa fra Viddaseter og nesten til Årum. Vi skal inn med servicemann i dag for å lete etter feilen på løypemaskinen. Benytt muligheten til å gå i nykjørte løyper denne helga. Trolig blir det siste mulighet denne sesongen siden det er varslet veldig mildt vær framover.
Oppdatert status kl.15:00: Lardal Røde Kors var behjelpelige med snøscooter og fører, og sammen med servicemann fra Owren og undertegnede var vi inne ved løypemaskinen og stilte diagnosen. Fremre venstre drivaksel var røket tvers av pga material-tretthet og dette var en feil Owren hadde opplevd på flere løypemaskiner. Ødelagte deler ble tatt med tilbake og planen er å foreta en reparasjon "i felt" til uka. Da kommer servicemann fra Owren tilbake. Inntil da må løypemaskinen klare seg alene i skogen.
Her er noen bilder fra i natt. 

Styreleder Vindfjellsamarbeidet

Fredag 5. april 2024:

Vinteren har kommet tilbake til Vindfjelltraktene med 15-20 cm ny-snø! For "sånne som oss" som liker vinter og snø er dette bare moro. :-) Det vil bli preparert noen løypestrekninger i Viddaseter-Årum-området natt til lørdag. Resultatet vil du se på Skisporet. God tur!

Søndag 31. mars 2024 (1.påskedag):

Påska er snart over og en av de dårligste på lenge, værmessig. Men; det er fortsatt masse snø og i dag kom jammen sola! I morgen, 2.påskedag, er det meldt opphold og perioder med sol, så kom deg ut på ski. Det er fortsatt muligheter for fine skiturer i Vindfjell, selv om våren nærmer seg med noen åpne bekker og myr-pytter.

Røde Kors har avsluttet bemanninga på Årum-stua i dag og takker for mange hyggelige besøk av ski-løpere.

Fredag 29. mars 2024 (Langfredag):

Det dårlige været har fortsatt og det har kommet mye regn i løypene våre. Det er heller ikke lystelig værvarsel for resten av påska. Vi hadde tenkt å kjøre løyper videre nordover mot Skrim og Løkka, men det slår vi fra oss med bakgrunn i værforholdene. Dessuten vurderer Fritzøe Skoger å stenge Rauberveien (fra Løvås og Grorud). I morgen skal vi allikevel gjøre et forsøk med løypekjøring fortrinnsvis i løypene ved Viddaseter og Årum. Følg med på Skisporet i morgen. Røde Kors bemanner fortsatt Årum-stua, så en vaffel kan smake godt selv om sola kanskje ikke skinner fra skyfri himmel. Vi ønsker alle ski-glade en fortsatt god påske.

Tirsdag 26. mars 2024:

Vi har jo håpet på noen fine sol-rike dager i påska, men det ser det ikke ut til å bli. Men det er masse snø! Så kom deg ut på skitur! Vi kjører opp løyper i morgen (onsdag) og prøver bl.a. å komme ned til Mattiaskilen og Hestetjønn. I tillegg prioriterer vi løypene nordover til og med Jomfruvann. Lengre nord, mot Løkka og Skrim, tar vi en av de andre dagene i påska. I dag ser værvarslet for Viddaseter slik ut:

Torsdag 21. mars 2024:

Det nærmer seg påske og Vindfjellsamarbeidet kan garantere fine skiløyper i påska. Snødybden er ca 100cm i løypenettet og vi prøver å unngå løypekjøring når varmegradene er som høyest, slik at vi ikke ødelegger såla i løypene og at det ikke skal bli for hardt når det fryser til. Derfor legger vi opp til å kjøre en del av løypene natt til lørdag slik at det skal bli best mulige forhold for skiturer i Palmehelga.

Røde Kors bemanner Årum-stua hele påske-uka med bl.a. fristende tilbud i kiosken og blir det fint vær på Skjærtorsdag legges det opp til grilling.

Mandag 18. mars 2024:

Etter en av de fineste ski-søndagene i vinter (i går) ønsker Vindfjellsamarbeidet å minne om de flotte skiforholdene vi har om dagen i Vindfjelltraktene. Vi har mellom 90 og 120 cm med snø, og natt til søndag 17/3 preparerte vi nesten hele vårt 120km lange løypenett. Resultatet ble «milevis» med fine skiløyper.
Røde Kors bemanner Årum-stua hele påske-uka med bl.a. fristende tilbud i kiosken og blir det fint vær på Skjærtorsdag legges det opp til grilling.
Vedlagt følger bilder med noen inntrykk fra løypekjøringa natt til søndag.

Påske-skiføret er «i boks»!

Se viktig info om både tømmerdrift og båndtvang nedenfor.

Så, en viktig beskjed fra grunneier Fritzøe Skoger og oss i Vindfjellsamarbeidet:

Til brukere av skiløypene til Vindfjellsamarbeidet

Det er i helgene stor utfart til våre skiløyper. I visse perioder på lørdager og søndager er det så mange biler at det kan oppstå fulle parkeringer, kødannelse og tilkjørende som må snu.

For at parkeringen kan utnyttes og foregå på en best mulig måte er det viktig at alle besøkende:

  • Kjører helt innerst på alle parkeringsløpene og fyller opp ledige plasser innerst
  • Parkerer i fiskebeinsmønster og ikke på langs av parkeringsarealene
  • Parkerer så tett som mulig
  • Følger instruksjoner og info på skilter og anvisninger fra eventuelle parkeringsvakter
  • Tar hensyn til andre og kjører og parkerer hensynsfullt og forsiktig
  • Ikke hindrer annen trafikk
  • Ikke parkerer langs innfartsveien og der det er skiltet med parkering forbudt
  • Ikke parkerer der skiløypene krysser veien

Dersom du må snu ved innkjøringen ved fylkesvei 32 fordi det er fullt på Viddaseter er det viktig at du snur bilen forsiktig og kjører forsiktig ut på fylkesveien. IKKE STANS BILEN ELLER STÅ MED BILEN PÅ FYLKESVEIEN!!! Det kan forårsake alvorlige ulykker.

Dersom alle forsøker å spre besøket utover dagen kan det bli mindre trafikk og parkeringsproblemer til beste for alle. :-) Vi ser at de fleste velger å komme mellom 10 - 13. Det er fint både før og etter denne kjernetiden også. :-)

Vi håper disse rådene kan føre til at flere kan få brukt våre flotte løypetilbud og at det kan bli mindre utfordringer med trafikk og parkering!

Med vennlig hilsen

Vindfjellsamarbeidet/Fritzøe Skoger AS

Følg løypemaskinen HER.

GOD TUR !