Følg med på våre føremeldinger!

Vindfjellsamarbeidets føremelding

Her følger offisiell føremelding vedr preparering av turløyper i Vindfjelltraktene. (se også eget løypekart med angivelse av parkering/utgangspunkt)

Tirsdag 6. april 2021:

Påska 2021 er forbi med fint skiføre og ganske mye snø. Nå har vi avsluttet løypekjøring for sesongen 2020/2021.  En krevende sesong med store snøfall med tilhørende løyperydding.
En stor takk til alle dere som bidrar med frivillig innbetaling bl.a. via Vipps, slik at vi får et styrket økonomisk grunnlag til drift av løypekjøringa og alt som hører til.
Takk også til alle dere som har gitt oss hyggelige tilbakemeldinger ila sesongen. Det setter vi stor pris på! 
I påska hadde vi en påske-rebus i løypene mellom Viddaseter og Årum. Dette var tydeligvis et populært tiltak som medførte at veldig mange sendte inn løsningsforslag på rebusen. Løsningsordet var Appelsin og det var det mange som hadde klart. I kveld har det vært offisiell trekning av en heldig vinner av gavekort fra Sport1 til en verdi av kr.500,- Og vinneren ble: Reidar Nicander Nilsen. Gratulerer! Vinneren blir kontaktet av oss i Vindfjellsamarbeidet. 

Lørdag 3. april 2021:

Det har vært mange kuldegrader i natt og det er meldt fint vær i dag. Løypene er harde fra morgenkvisten. De mest slitte og brukte løypestrekningene vil bli kjørt ila dagen i dag.
Fortsatt god påske.

Torsdag 1. april 2021:

De fleste løyper ble preparert i går kveld og nå i natt. Noen steder i myr-områder har det blitt litt overvann, så se opp for slikt. Noen steder, spesielt i de nordlige løypene, har vann ødelagt såla i løypene og det har blitt noen hull, så vær forsiktig. Spesielt gjelder dette Jomfruvannsrunden og særlig løypa ned mot Raubern.
Ellers er forholdene veldig fine. 
Løypa fra garasjen mot Langevanns-stua ble forsøkt preparert, men vi måtte snu pga bare områder i det store hogstet i Langevannslia. Løypa fra Vidda ned til bommen i Mattiaskilen er preparert. Det er også løypa fra Vidda til Breivannstorget. Vi forsøkte å kjøre mot Vindfjelltunet, men måtte snu pga bare områder og meget lite snø. Løypa mot Skrim er kjørt.
Forholdene ligger uansett til rette for flotte skiturer i påsken! Se skisporet.no for hvilke løyper som er kjørt.
Her er bilde fra i natt ved Grønnli, hvor det er ca 100cm snø. Påske-løypene er på gang!

Mandag 29. mars 2021:

Vi er nå inne i en periode med varmegrader hele døgnet, og løypemaskinen må stå i ro siden vårt løypenett går i terrenget og i en del myr-områder. Vi må ha temperaturer nærmere 0 og helst minus-grader for å kunne kjøre ut. Vi håper vær-gudene er på vår side og at vi kan starte løypekjøring ila onsdag/torsdag slik vi hadde planlagt. 

Lørdag 27. mars 2021:

Etter en kontroll av løypene i dag ser det ut til at regnværet ikke har ødelagt noe særlig. Noe vann ligger i noen myrer så vær litt obs. Det var overraskende liten trafikk i løypene i dag og med værvarslet for i morgen blir det nok ikke den store utfartsdagen da heller. Det er varslet veldig mildt på mandag og tirsdag, men fallende temperatur fra onsdag, og varslet for påskedagene gir håp om sol og minus-grader om natten. Derfor avventer vi videre preparering til onsdag, slik at det skal bli best mulig løyper i påske-høytiden.

Fredag 26. mars 2021:

Løypenettet be preparert i går kveld og i natt og det er flotte forhold og masse snø. Det var overraskende hardt selv om det var pluss-grader da vi startet prepareringa, så noen strekninger kunne blitt bedre ved å kjøre de flere ganger. Det rekker vi dessverre ikke på en tur. Men det vil bli preparert på nytt gjennom påsken etter behov.
Her følger noen bilder fra i natt, hvor man kan se at vi møtte en bever midt i løypa. :-)

Onsdag 24. mars 2021:

Vi preparerer løyper igjen fra i morgen ettermiddag og utover kvelden/natta. Svarstad IL preparerer "trekanten" Borgen-Presteseter-Løvås i morgen ettermiddag/kveld.

Vi har fått beskjed fra Røde Kors om at de holder Årum-stua stengt fra og med Palmehelga og hele påsken pga pandemien og smittevernhensyn.


Sjekk skisporet.no etter at vi er ferdig for å se hvor vi har kjørt.
Ellers oppfordrer vi de som skal gå fristil om å lese nederst på denne sida.

OBS!

Vi ber om forståelse for at ikke alle løyper er åpne og ryddet, da dette er en enorm jobb slik vinteren har vært i år. 

Så, en viktig beskjed fra grunneier Fritzøe Skoger og oss i Vindfjellsamarbeidet:

Til brukere av skiløypene til Vindfjellsamarbeidet

Det er i helgene stor utfart til våre skiløyper. I visse perioder på lørdager og søndager er det så mange biler at det kan oppstå fulle parkeringer, kødannelse og tilkjørende som må snu.

For at parkeringen kan utnyttes og foregå på en best mulig måte er det viktig at alle besøkende:

  • Kjører helt innerst på alle parkeringsløpene og fyller opp ledige plasser innerst
  • Parkerer i fiskebeinsmønster og ikke på langs av parkeringsarealene
  • Parkerer så tett som mulig
  • Følger instruksjoner og info på skilter og anvisninger fra eventuelle parkeringsvakter
  • Tar hensyn til andre og kjører og parkerer hensynsfullt og forsiktig
  • Ikke hindrer annen trafikk
  • Ikke parkerer langs innfartsveien og der det er skiltet med parkering forbudt
  • Ikke parkerer der løypene krysser veien

Dersom du må snu ved innkjøringen ved Riksvei 32 fordi det er fullt på Viddaseter er det viktig at du snur bilen forsiktig og kjører forsiktig ut på riksveien. IKKE STANS BILEN ELLER STÅ MED BILEN PÅ RIKSVEIEN!!! Det kan forårsake alvorlige ulykker.

Dersom alle forsøker å spre besøket utover dagen kan det bli mindre trafikk og parkeringsproblemer til beste for alle. :-) Vi ser at de fleste velger å komme mellom 10 - 13. Det er fint både før og etter denne kjernetiden også. :-)

Vi håper disse rådene kan føre til at flere kan få brukt våre flotte løypetilbud og at det kan bli mindre utfordringer med trafikk og parkering!

Med vennlig hilsen

Vindfjellsamarbeidet/Fritzøe Skoger AS

Følg løypemaskinen HER.

Henstilling:

De som ønsker å gå fristil, bør ta hensyn til de klassiske sporene. De klassiske sporene blir ødelagt ved å gå fristil!
Derfor er løypekjørere i Svarstad IL og Vindfjellsamarbeidet enige om en lik praksis i forhold til løypekjøring og sporsetting for å tilfredsstille begge stilarter. (klassisk og fristil). Det betyr at ett spor legges i siden og resten av traseen freses uten spor. Denne praksisen gjelder løypene omkring Presteseter. Det betyr at de som ønsker å gå fristil bør ha Borgen eller Løvås som utgangspunkt og ikke f.eks. Viddaseter. Fra neste sesong vil dette også gjelder utgangspunkt ved Grorud-bommen.
Løvås til Presteseter vil bli preparert med spor i begge sider og bredt nok i midten til fristil. Øvrig løypenett i Vindfjelltraktene vil bli preparert for klassisk med to spor.

Svarstad IL preparerer "trekanten": Borgen/Langmyr/Presteseter/Løvås/Tveitseterveien/Borgen.
Vindfjellsamarbeidet preparerer det øvrige løypenettet i Vindfjelltraktene mellom Skrim og Vindfjelltunet.

Støtt oss! Klikk deg inn på "Støtt Vindfjellsamarbeidet" i menyen til venstre å vær med og bidra til preparerte skiløyper. Eller benytt Vipps til 526485. :-)

En bønn til hunde-eiere til slutt: Da det brukes betydelige ressurser for å preparere skiløypene i distriktet for skiløping, hadde det vært fint om dere kunne vise hensyn når løypene er nypreparert! Tenk også på de som kommer etter dere i sporet og fjern eventuell hundemøkk.


GOD TUR !